De CCV-inspectieschema’s geven de mogelijkheid om gebruik te maken van ‘gecertificeerde’ (‘erkende’) installateurs, die installaties en diensten onder certificatie leveren. Dit heeft als voordeel dat u in het ontwerp- en realisatietraject werkt met installateurs, die aantoonbaar inhoudelijke kennis en ervaring hebben.
VdS beoordeelt het brandbeveiligingssysteem op de veiligheidseisen aan de hand van een checklist, die is opgenomen in het inspectieschema. Dit omvat alle belangrijke inspectiepunten van de te inspecteren brandbeveiligingsinstallatie en gestuurde installaties, maar ook van de bouwkundige en organisatorische randvoorwaarden, die aan deze installaties zijn verbonden.
Van al de inspectiepunten stellen wij goed- of afkeur vast. Dit gebeurt op basis van een lijst met afkeurcriteria, eveneens opgenomen in het inspectieschema.
De oplossingen uit de risico-inventarisatie van het brandbeveiligingsplan worden vertaald in de zogenaamde BIO-maartregelen. Deze hebben invloed op:
- Bouwkundige zaken
- Installatietechnische oplossingen
- Organisatorische oplossingen
Het nauwe samenspel van deze maatregelen leidt tot het gewenste risiconiveau en uiteindelijk tot een bouw- en later een gebruiksvergunning. Hiermee is de verzekeraar bereid het pand, eventueel met inhoud, te verzekeren.
Het CCV-Inspectieschema Brandbeveiliging – Inspectie brandbeveiligings-systeem (VBB-BMI/OAI-RBI) op basis van afgeleide doelstellingen:
Het CCV-inspectieschema Brandbeveiliging Opslag Gevaarlijke stoffen volgens PGS (BB-PGS):
Het CCV-Inspectieschema Brandbeveiliging Consumentenvuurwerk:
Inspecties op basis van Norm conformiteit/“Eigen-methode”: